Μακρίδης Δημ Πρωταθλητής Ελλάδος 2017 Α10

Μακρίδης Δημ Πρωταθλητής Ελλάδος 2017 Α10


Στο Ρίο Αχαίας χτυπάει η καρδιά της Σκακιστικής Ελλάδας και φέτος αφού εκεί έγιναν τα Πανελλήνια Νεανικά 2017 το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος με Κυπελλούχο τον ΣΟ Καβάλας και συνεχίζουν με το πρωτάθλημα της Α Εθνικής.

Πανελλήνια Νεανικά 2017

Συγκεκριμένα στο Porto Rio συγκεντρώθηκε η αφρόκρεμα του Ελληνικού σκακιού έως 18 ετών για να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Νεανικό πρωτάθλημα 2017.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες χωριστά αγόρια κορίτσια Α08 - Α10 - Α12 - :Α14 - Α16 - Α18 και Κ08 - Κ10 - Κ12 - Κ14 - Κ16 όπου αγωνίστηκαν από τις 26 Ιουν έως 2 Ιουλ.

        
        Στεφάνου Δημ και Μακρίδης Δημ Πρωταθλητές Ελλάδος 2017 στις Α12 και Α10 αντίστοιχα

Εκεί βρέθηκε και ο 10χρονος Μακρίδης Δημ αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου για να αντιμετωπίσει τους καλύτερους από όλη την Ελλάδα. Ο όμιλος των Α10 είχε 45 συμμετοχές και βάση της αρχικής κατάταξης ο Δημήτρης ξεκίνησε από το Νο 30 .
Οι αγώνες του άρχισαν την  Δευτέρα 26 Ιουν αντιμετωπίζοντας με τα Λευκά  στον 1ο γύρο τον Τζωρτζάτο Δημοσθενη του ΑΣΟ ΔΙΑΣ Πετρούπολης  όπου κέρδισε τον αντίπαλό του όπως και την επόμενη ημέρα σε 2πλό γύρο τους Φωτιάδη Αλέξανδρο (61 κινήσεις) του ΣΑΚ ΔΕΛΑΣΑΛ και Χατζηγαβριήλ Γεώργιο του ΣΟ Καβάλας (33 κινήσεις)  στους 2ο και 3ο γύρο αντίστοιχα.
Έτσι στον 4ο γύρο βρέθηκε να παίζει στο 2ο τραπέζι με τα Λευκά εναντίων του Μαγκλάρα Παναγιώτη του ΣΟ Πατρών. Μια παρτίδα 25 κινήσεων αφού ο αντίπαλός του εγκατέλειψε 3 κινήσεις πριν το Ματ.
Στον 5ο βρήκε απέναντί του τον Γιούτσο Βασίλη του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών μοναδικό συγκάτοικό του στην κορυφή της κατάταξης αφού ήταν οι μόνοι με 4/4 . Η μάχη κράτησε 40 κινήσεις και συμφωνήθηκε ισοπαλία σε ένα καθαρά ισόπαλο φινάλε. Μακρίδης και Γιούτσος παρέμειναν στην κορυφή της κατηγορίας τους με 4,5 βαθμούς ενώ τους ακολουθούσαν 5 αθλητές σε απόσταση αναπνοής με 4 βαθμούς. 
Στον 6ο γύρο ο Μακρίδης Δ αντιμετώπισε τον Αντωνιουδάκη Γιώργο του ΑΟ Κάισσα Χανίων και ο Γιούτσος Β τον Δημανούδη Πέτρο του ΣΟ Ρόδου Ιππότης. Ματ σε 38 κινήσεις για τον Δημήτρη αλλά και ο Γιούσος Β κέρδισε ανεβάζοντας το ενδιαφέρων για τους 3 τελευταίους γύρους.


Ο Μακρίδης Δημ με τον προπονητή του Σιγούρο Μιχ

Στον 7ο γύρο ο Μακρίδης Δ αντιμετώπισε  τον Αλεξόπουλο Γιώργο του ΣΟ Πατρών και ο Γιούτσος Β τον Μαγκλάρα Π επίσης του ΣΟ Πατρών . Σε 19 μόλις κινήσεις ο Αλεξόπουλος εγκαταλείπει και το άλλο ζευγάρι συμφωνεί ισοπαλία σε 38 κινήσεις. Ο Μακρίδης είναι πια μόνος πρώτος στην κατάταξη και μένουν 2 πολύ δύσκολοι γύροι.
Ο 8ος γύρος είναι  πολύ καθοριστικός αφού η κούραση και η πίεση των πρωτοπόρων για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι καθοριστικός παράγοντας.
Ο Μακρίδης Δ αντιμετωπίζει τον Τσαρσιταλίδη Χρήστο της ΕΣ Καλαμαριάς όπου σε μια παρτίδα με την κούραση να βαραίνει τις σκέψεις των παικτών  κράτησε 92 κινήσεις με νικητή μια κίνηση πριν το Ματ τον Δημήτρη. Νικητής και ο Γιούτσος Β επί του Αλεξόπουλου Γ στο 2ο τραπέζι.
Μετά απο 8 κουραστικούς γύρους με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά ο Μακρίδης Δ είναι μόνος πρώτος μισό βαθμό μπροστά από τον πολύ δυνατό στους αγώνες Γιούτσο Β. Τελευταίος γύρος με τον Μακρίδη Δ να θέλει νίκη για να εξασφαλίσει την 1η θέση ενώ σε αντίθετο αποτέλεσμα όλα είναι ανοιχτά.
Απέναντί του έχει τον Δημανούδη Πέτρο του ΣΟ Ρόδου Ιππότης . Ο Μακρίδης δυσκολεύεται πολύ με τον αντίπαλό του ο οποίος πιέζει και αποκτά πλεονέκτημα. Στην 2η σκακιέρα ο Γιούτσος Β υποκύπτει στην πίεση του Παπαουλάκη Ισίδωρου οπότε το άγχος φεύγει από τον Δημήτρη και με μια αντεπίθεση καταφέρνει να πάρει την νίκη με Ματ στην σκακιέρα...
Αδιαμφισβήτητα Πρωταθλητής Ελλάδος πια ο Μακρίδης Δ με 8 νίκες και 1 ισοπαλία σκόρ που είναι το καλύτερο από όλους τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.
Βρέθηκε 1,5 βαθμό μπροστά από τον 2ο Γιούτσο Β και 2 μπροστά από τον 3ο Ξιμίνη Ι. του ΣΑΚ ΔΕΛΑΣΑΛ.


Απο αριστερά Γιούτσος Β - Μακρίδης Δημ και Ξιμίνης Ι.

Ακολούθησαν οι απονομές . Εκεί την απονομή στην Α10 έκανε ο πρόεδρος της ΣΑ Πύργου κ. Σιγούρος Μιχ. παραδίδοντας το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο του νικητή στον πρωταθλητή Ελλάδος για το 2017 Μακρίδη Δημ.

Ο Μακρίδης Δ εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας του που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Ρουμανία.

Posted in |

0 σχόλια: