Διασυλλογικό ΕΣΣΠ Β - 2017

Διασυλλογικό ΕΣΣΠ Β  - 2017

5ος Γύρος 5 Μαρτίου

Χωρίς την συμμετοχή της ΣΑ Πύργου έγινε ο 5ος και τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος αφού η ομάδα μας έκανε το ρεπό της. Έχοντας εξασφαλίσει απο τον 4ο γύρο το πρωτάθλημα και την άνοδο στον ΠΟΑ το ενδιαφέρων έμεινε στην συνάντηση ΣΣΑΣ Αγ. Βασιλείου Ρίου - ΑΣ Προμηθέας Πατρών για το ποιά ομάδα θα πάρει την 2η θέση που πιθανών να δίνει πρόκριση στον ΠΟΑ ανάλογα των αποτελεσμάτων στο φετινό πρωτάθλημα της Α Εθνικής.
Το ντέρμπυ εξελίχθηκε σε περίπατο για τον Προμηθέα αφου το σκόρ έφτασε στο 7,5-2,5 υπέρ του αφήνοντας στην τρίτη θέση τον ΣΣΑΣ ΑΓ. Βασιλείου Ρίου .
Την 4η θέση πήρε ο ΑΣΟ Ναυπάκτου Επαχτος και την 5η ο ΑΣ Αιγίου αφου το μεταξύ τους παιχνίδη του 5ου γυρου έληξε με 8-1 υπερ της Ναυπάκτου. 4ος Γύρος 19 Φεβ



ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΣ Προμηθέας Πατρών - ΣΑ Πύργου  4-6

Με την νίκη επί του ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ  ο στόχος της ανόδου επιτεύχθηκε και το 2018 η ομάδα θα αγωνίζεται στον ΠΟ Α Εθνικής της ΕΣΣΠ.
Μεγάλη νίκη που αντιπροσωπεύει και την εικόνα του αγώνα αφού αυτή ήρθε μετά από σκληρή μάχη. 
Πρώτη παρτίδα έληξε με νίκη για την ΣΑ Πύργου όπου στην 7η σκ. η Γιαννοπούλου Δ κέρδισε την Τσαγγάρα Αρ και λίγο μετά τελείωσε η 1η σκ όπου ο Βόλφσων Μ παίρνει την νίκη επι του Καραπιπέρη Αλ. ακολούθησε η ισοπαλία της Σιγούρου Αλ με την Αντωνοπούλου Θ στην 6η σκ. και η νίκη στην 10η  του Μακρίδη Δ  επι του Ανδρικόπουλου Μ.,  το σκορ έφτασε στο 1-4 υπέρ της ΣΑ Πύργου με την ισοπαλία στην 8η σκ του Μπερκουτάκη Ν.Ρ. με τον Λιόλιο Παν. Στην συνέχεια είχαμε τις ήττες στην 5η σκ αφού η Θανοπούλου Δημ  δεν τα κατάφερε με την Αλάφη Ανδρικοπούλου Αλ  και στην 4η του Κυμουρτζή Ι με τον Λυμπέρη Γ.   Έτσι το τέλος είχε 2 συνεχόμενες νίκες για την ΣΑΠ στην 2η σκ ο Παπαδόπουλος Θ τον Μακρίδη Στ και στην 9η σκ ο Καστής Φ τον Χούσο Π. Με το σκόρ να εξασφαλίζει την νίκη άνοδο αφού ήδη η ΣΑΠ είχε τους 6 βαθμούς έληξε και η τελευταία παρτίδα με τον Καββαδία Δ να χάνει από τον Παγώνη Ι στην 3η σκ.

Σε όλο το πρωτάθλημα η ομάδα στηρίχθηκε στις νεανικές σκακιέρες και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και η εγγύηση για το μέλλον.

Η ΣΑ Πύργου θέλει να δίνει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές-τριες να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, έτσι και φέτος στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 8 άνδρες 1 γυναίκα 3 κορίτσια και 5 αγόρια . Ειδικότερα στις νεανικές σκακιέρες είχε στα κορίτσια 1 18χρ - 1 11χρ και 1 10χρ και στα αγόρια 1 12χρ - 2 10χρ και 2 9χρ. 
Το μέλλον τους ανήκει.





3ος Γύρος 12 Φεβ

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Με τους μικρούς να δείχνουν την σκακιστική τους άνοδο η ομάδα μας κέρδισε τον ΑΣΟ Αιγίου με 8-2 . Η ομάδα του Αιγίου παρατάχθηκε με 8 αθλητές (2 κενές) έτσι ο αγώνας έγινε μια ευκαιρία για να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες οι μικροί της Ακαδημίας μας. Ειδικότερα για τους μικρούς αγωνίστηκαν στην 3η γενική ο Καστής Φ. 12χρ με νίκη στην 4η γενικής ο Μακρίδης Δ. 10χρ με νίκη στα κορίτσια Κ16 η 11χρ Γιαννοπούλου Δωροθέα με νίκη και στα αγόρια Κ20 ο 10χρ Κολλύρης Ανδ ισοπαλία στην Κ16 ο 9χρ. Μπερκουτάκης Ν.Ρ. με νίκη και τέλος στην Κ12 ο 9χρ. Γκούντουβας Ι. με ισοπαλία.

Στις 2 πρώτες γενικές κατά σειρά αγωνίστηκαν οι Βόλφσων Μιχ με νίκη και Δημήτρουλας Δημ όπου και σημειώθηκε η μοναδική ήττα για την ομάδα μας. Την σύνθεση συμπλήρωσαν οι Θανοπούλου Δ. και Σιγούρου Αλκ. που κέρδισαν άνευ αγώνος.

Στο ντέρμπυ της αγωνιστικής ο ΣΣΑΣ Αγ Βασιλείου Ρίου κέρδισε οριακά με 5,5 - 4,5 τον ΑΣΟ Ναυπάκτου βάζοντας στόχο για την 2η θέση του ομίλου ενώ η Ναύπακτος τέθηκε εκτός και μαθηματικά από την άνοδο.

Το μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει την άνοδο στον ΠΟ Α Εθνικής της ΕΣΣΠ θα γίνει την επόμενη Κυριακή 19 Φεβ στην Πάτρα μεταξύ ΑΣ Προμηθέας Πατρών  - ΣΑ Πύργου.


2ος Γύρος 5 Φεβ

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Με ισοπαλία έληξε το δύσκολο παιχνίδι της ομάδας μας στην Ναύπακτο αντιμετωπίζοντας τον ΑΣΟ Ναυπάκτου παραμένοντας στους αρχικούς στόχους που είναι η άνοδος στον ΠΟ Α Εθνικής της ΕΣΣΠ.
Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα μεταξύ των Παπαδόπουλου Θ - Κατσιγιάννη Π 1-0.
Οι 5 πρώτες σκακιέρες πήραν μόνο 2 βαθμούς και η ισοπαλία ήρθε από την καλή απόδοση των αναπτυξιακών που είχαν 3 νίκες στους 5 αγώνες.
Νίκες για την ΣΑ Πύργου είχαμε στην 2η σκ Παπαδόπουλος Θ - 4η σκ Σιγούρος Μ - 6η σκ Σιγούρου Αλκ - 7η σκ Γιαννοπούλου Δ και 10η σκ Μακρίδης Δ.
Την 10μελή σύνθεση συμπλήρωναν οι Βόλφσων Μ - Πράπας Χρ - Θανοπούλου Δ - Μπερκουτάκης Ν και Καστής Φ.
Επόμενος αγώνας την Κυριακή 12 Φεβ στον Πύργο με τον ΑΣΟ Αιγίου.

Ο αγώνας ΑΣΟ Αιγίου - ΑΣ Προμηθέας Πατρών έληξε 2-8
Έτσι Προμηθέας και ΣΑ Πύργου θα λύσουν τον γρίφο "Άνοδος στον ΠΟ Α Εθνικής ΕΣΣΠ" στο μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή 19 Φεβ στην Πάτρα.






1ος Γύρος 29 Ιαν

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Ξεκίνησε σήμερα 29 Ιαν το Διασυλλογικό Β της ΕΣΣΠ για το 2017 με την ομάδα μας να κερδίζει στον Πύργο με 6,5 - 3,5 στην ΣΣ Ακ Σ Αγ. Βασιλείου Ρίου . Μια νίκη που ήρθε από την καλή απόδοση των αναπληρωματικών αφού έλειψε η μισή βασική ομάδα. Τους Βαθμούς συγκέντρωσαν οι Παπαδόπουλος Θ - Παναγόπουλος Γ - Σιγούρου Αλκ - Κολλύρης Ανδ - Μακρίδης Δ και Μπερκουτάκης  Ν.Ρ. ισοπαλία έφερε ο Δημήτρουλας Δ ενώ δεν τα κατάφεραν οι Βόλφσων Μ - Θανοπούλου Δ και Δημητροπούλου Μ..
Δύσκολος αγώνας έγινε στην Πάτρα μεταξύ του ΑΣ Προμηθέα Πατρών και ΑΣΟ Ναυπάκτου με το τελικό 5-5 αποτέλεσμα να ευνοεί την ομάδα μας στην προσπάθειά της να ανέβει στον ΠΟ Α Εθνικής. Ο ΑΣΟ Αιγίου είχε ρεπό.
Την επόμενη Κυριακή αγωνιζόμαστε στην Ναύπακτο - για άλλη μια φορά - με την τοπική ομάδα, ένας αγώνας που θα κρίνει κατά πολύ τους στόχους για την άνοδο και των 2 ομάδων


Η πρωταθλήτρια της κατηγορίας ανεβαίνει στον ΠΟ Α Εθνικής της ΕΣΣΠ .


Posted in |

0 σχόλια: