29ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών

29ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών


Μεγάλη εμφάνιση από τους μαθητές της ΣΑ Πύργου στο Λουτράκι όπου έγινε το 29ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα το διήμερο 9-10 Απρ.

Με την συμμετοχή περίπου 850 από νήπια έως και το Λύκειο σε χωριστές κατηγορίες ανά τάξη έως και το Γυμνάσιο ενώ το Λύκειο ήταν μια κατηγορία όλες οι τάξεις μαζί .
Βούλιαξε το Λουτράκι από κόσμο αφού υπολογίζεται ότι αθλητές συνοδοί και το προσωπικό της διοργάνωσης έφτασαν τα 2500 άτομα – είναι  η μεγαλύτερη σκακιστική εκδήλωση στην Ελλάδα και γίνεται κάθε χρόνο από το Σάββατο του Λαζάρου έως την Μ Δευτέρα.

Χώρος αγώνων το κλειστό Γυμναστήριο  στο Λουτράκι.

  
Εκεί βρισκόταν  όλη η Ελλάδα με τα καλύτερα σκακιστικά μαθητικά μυαλά της με τα παιδιά να αγωνίζονται σε 9 γύρους.
Με το τέλος των αγώνων μόνο θετικά σχόλια έχουμε για τους μικρούς μας αφού πάλεψαν με τους καλύτερους και κατάφεραν να διακριθούν στο Ατομικό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά για κάθε αθλητή μας 
Νήπια : Mimini Eri - 11ο Νηπιαγωγείο Πύργου



Ο μικρός Eri κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 15η θέση μια θέση που δεν αντιπροσωπεύει καθόλου την δυναμική του και τις σκακιστικές του δυνατότητες. Είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία του αφού είχε την ατυχία να αγωνίζεται 2 μέρες με πυρετό και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την είσοδό του στα μετάλλια κάτι που ήταν και ο αρχικός μας στόχος.

  Α Δημοτικού: Σταθόπουλος Πάρης – 4ο Δημοτικό Πύργου
  


Ο Πάρης τερμάτισε στην 11η θέση στα αγόρια της Α Δημοτικού με 6/9 ανεβαίνοντας  20 ολόκληρες θέσεις από το περσινό πρωτάθλημα που συμμετείχε. Στον όμιλό του συμμετείχαν 64 μαθητές-τριες.
  
Γ Δημοτικού: Μπερκουτάκης Νεκτάριος Ραφαήλ – 5ο Δημοτικό Πύργου
  


Πάρα πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον πρωτοεμφανιζόμενο Νεκτάριο Ραφαήλ σε σχολικούς αγώνες που με 7/9 τερμάτισε στις θέσεις 4-6 παίρνοντας τελικά την 5η θέση!  σε έναν όμιλο με 82 παιδιά! Ο Νεκτάριος έκανε το απόλυτο στους 3 τελευταίους γύρους  χάνοντας στο σύνολο 2 μόνο αγώνες από τον 1ο και τον 3ο της τελικής κατάταξης. 

Δ Δημοτικού: Μακρίδης Δημ – 1ο Δημοτικό Πύργου
  

Ο Δημήτρης ήταν ο μεγαλύτερος άτυχος ( αν μπορούμε στο σκάκι να προσθέσουμε τον ανύπαρκτο ρόλο της τύχης) αφού μετά το τέλος του 8ου γύρου βρισκόταν μόνος 2ος ! στην κατάταξη και κληρώθηκε να αγωνιστεί με τον 1ο όπου και έκανε ισοπαλία. Έτσι βρέθηκε να ισοβαθμεί με το τέλος των αγώνων στις θέσεις 2-5 με 7/9 και με την άρση των ισοβαθμιών να κατατάσσεται τελικά 4ος και να μένει εκτός μεταλλίων σε έναν όμιλο με 85 συμμετοχές.
Ο Δημήτρης που το 2016 είχε τερματίσει 31ος  στο πρωτάθλημα σημείωσε τεράστια άνοδο και σίγουρα ένα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι μέσα στους στόχους μας. 

Ε Δημοτικού: Γιαννοπούλου Δωροθέα – 1ο Δημοτικό Αμαλιάδας

  
Το κορίτσι μας από την Αμαλιάδα η Δωροθέα βρέθηκε εντός του σχεδιασμού μας να καταφέρει να μπει στην 15αδα των κοριτσιών όπου και τα κατάφερε . Τερμάτισε στις θέσεις 9-14 στα κορίτσια με 4/9 που σημαίνει ότι η 10αδα που κρίθηκε στις ισοβαθμίες δεν είναι μακριά. Ό όμιλος της Ε Δημοτικού είχε 97 συμμετοχές.

 ΣΤ Δημοτικού: Καστής Φώτης – 10ο Δημοτικό Πύργου



Ξέραμε από την αρχή ότι ο Φώτης είχε το δυσκολότερο στόχο να καταφέρει αφού το επίπεδο των αντιπάλων του στην ΣΤ Δημοτικού ήταν πάρα πολύ υψηλό. Μια θέση στην πρώτη 20αδα θα ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία πράγμα που χάθηκε στον τελευταίο αγώνα.
Τελικά τερμάτισε 28ος στα αγόρια . Στον όμιλό του αγωνίστηκαν 78 παιδιά.

«Αν και ο αρχικός μας σχεδιασμός ήταν να μπουν 3 παιδιά στην πρώτη 10άδα – το κατάφεραν 2 – η παρουσία των παιδιών κρίνεται επιτυχημένη και με μόνο θετικά μηνύματα για το μέλλον τους και το σκάκι στο νομό μας. Θέλω από την μεριά μου να δώσω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα και τις επιτυχίες τους όσο και στους γονείς τους για την στήριξη που τους δίνουν στο σκάκι» δήλωσε ο προπονητής  τους κ. Σιγούρος Μιχ.

Το σκάκι στον νομό μας δείχνει να βάζει γερές βάσεις ενώ η Αμαλιάδα θα αποκτήσει και αυτή το σκακιστικό της φορέα αφού ο ΑΣΑ Κόροιβος ξεκινά σκακιστικό τμήμα . Πληροφορίες για το σκάκι στην Αμαλιάδα στον κ. Γιαννόπουλο Κων/νο τηλ. 6972016020.

Φωτογραφίες και αναλυτικά αποτελέσματα στο επίσημο site των αγώνων ΕΔΩ

Posted in |

0 σχόλια: