Simultane στην Αμαλιάδα από τον ΚΟΡΟΙΒΟ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο simultane σκάκι που διοργάνωσε  το νεοσύστατο σκακιστικό τμήμα του Κόροιβου Αμαλιάδας την Κυριακή 1 Οκτ  στην πλατεία Αγ. Αθανασίου .



Το simultane είναι ένας αγώνας επίδειξης όπου ένας ισχυρός έμπειρος παίκτης αντιμετωπίζει ταυτόχρονα περισσότερους αντιπάλους. 
Τους αγώνες έδωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Σιγούρος Μιχ όπου αντιμετώπισε 26 νέους και λιγότερο νέους αθλητές. 

Το παρόν εκτός των αθλητών, γονέων, φίλων του σκακιού, έδωσε και  Δήμαρχος  Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος Χρ. ο οποίος δήλωσε την στήριξή του στο πνευματικότητα των αθλημάτων και υποσχέθηκε την επαναλειτουργία της υπαίθριας σκακιέρας που βρίσκεται στην πλατεία του Δημαρχείου.



Ο υπεύθυνος του τμήματος κ. Γιαννόπουλος Κ. δήλωσε « Είναι μια σημαντική προσπάθεια η δημιουργία σκακιστικού τμήματος στην πόλη μας μέσω του Κόροιβου που έρχεται να καλύψει το κενό χρόνων δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να ασχοληθούν με το σκάκι που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στις μεγαλύτερες. Το τμήμα θα παραδίδει μαθήματα σε όλες τις ηλικίες και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε διασυλλογικούς αγώνες όπως και σε ατομικά πρωταθλήματα. Ένας στόχος ακόμα είναι η διοργάνωση τουρνουά στην πόλη μας  και την ανάδειξη αθλητών με διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.»



Με τον καιρό σύμμαχο και την καλή διάθεση το simultane κράτησε περίπου  3 ώρες  με το σκορ να φτάνει στο 26 – 0 και τον κ. Σιγούρο Μιχ να μας λέει « Σε αυτούς τους αγώνες ποτέ δεν μετράει το σκορ αλλά η διάθεση  να παίξουμε με έναν καλύτερο αντίπαλο και να αποκτήσουμε μια σκακιστική εμπειρία πέρα του συνηθισμένου. Η κίνηση του Κόροιβου Αμαλιάδας είναι πολύ σημαντική για την περιοχή  δίνοντας στην πόλη και τον νομό μας μια σκακιστική δυναμική που έλειπε. Μπορούμε να συζητάμε πολύ ώρα για τα οφέλη του σκακιού σε μικρές και μεγάλες ηλικίες , δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει χαρακτηριστεί ο βασιλιάς των πνευματικών αθλημάτων.»


Πληροφορίες για το σκακιστικό τμήμα του Κόροιβου και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα στον κ Γιαννόπουλο Κ. τηλ 6972016020

Posted in |

1 σχόλια:

  1. Ανώνυμος Says:

    Γεια σου Grand metr