Η ΣΑ Πύργου στην Ζάκυνθο 16-17 Μαρτίου

Στην Ζάκυνθο η ΣΑ Πύργου

Συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις Σκακιού η ΣΑ Πύργου σε σχολεία οποιαδήποτε βαθμίδας επιθυμούν βρέθηκε στην Ζάκυνθο 16-17 Μαρτίου με ένα γεμάτο πρόγραμμα.

Την Τετάρτη σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Σύλλογο Ζακύνθου επισπευτήκαμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου Τμήμα εκτός Έδρας Ζακύνθου μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Αγγελόπουλου Δημ και του υπεύθυνου του τμήματος στην Ζάκυνθο κ.Φιλίππου Θεοδόση . 
Παρουσιάσαμε το σκάκι στους μαθητές και μαθήτριες του εκεί τμήματος με τις ερωτήσεις και απορίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Μια προγραμματισμένη παρουσίαση που λόγο του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι μαθητές κράτησε μια ώρα παραπάνω.
Φωτογραφία απο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας τμήμα Ζακύνθου


Την Πέμπτη 17 Μαρτίου το πρωί το 3ο Δημοτικό Ρίζας Σκουλικάδο στην Ζάκυνθο είχε σειρά για μια ενημέρωση.
Η Διευθύντρια του σχολείου κα Πηλίκα Μαρία σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας κάλεσαν και ανταποκριθήκαμε θετικά για να περάσουμε μια σχολική ημέρα παρέα με τα παιδιά ενημερώνοντάς τα για το σκάκι.
Ένα υπέροχο σχολείο με τους μαθητές να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρων αλλά και πολλές γνώσεις για το σκάκι. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος για τα παιδιά είναι ότι προτιμούσαν να μην βγουν σε διάλειμμα αλλά να συνεχίσουμε την παρουσίαση.
Φωτογραφίες από την παρουσίαση στο 3ο Ρίζας Σκουλικάδο
  

Την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Ρίζας Σκουλικάδο  πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα
 « Σκακι – Ένα εργαλείο στην εκπαίδευση» 
που απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Η εκδήλωση έγινε με την στήριξη της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Αβάθμιας εκπαίδευσης Ζακύνθου κα Τσάτσου Αθηνά  του Σκακιστικού Συλλόγου Ζακύνθου και της διεύθυνσης του σχολείου.
Από αρ. Τσάτσου Αθηνά - Αρβανιτάκη Λυδία - Σαραντίδης Ηλίας - Πηλίκα Μαρία - Σιγούρος Μιχ και Σιδηρτοκαστρίτης Σπύρος

Εκεί παρουσίασαν τις εμπειρίες τους στην σχολική σκακιστική εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί Αρβανιτάκη Λυδία και Σιδηροκαστρίτης Σπύρος  που έτρεξαν αντίστοιχα προγράμματα  σε σχολεία της Ζακύνθου. Μίλησε επίσης  ο πρόεδρος και προπονητής του ΣΣ Ζακύνθου κ,Σαραντίδης  Ηλίας ενώ κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Σιγούρος Μιχ της ΣΑ Πύργου.

Φυσικά δεν έλειψε και μια βραδινή συνάντηση με μέλη του ΣΣ Ζακύνθου για λίγες παρτίδες και πολλή σκακιστική συζήτηση με θέματα μέσου και φινάλε.







Η ΣΑ Πύργου θα απαντά θετικά σε κάθε σκακιστική εκδήλωση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει σχολική μονάδα κάθε βαθμίδας.

Posted in |

0 σχόλια: